Akcje promocyjne dla Klientów, działania na rzecz rozwoju branży gastronomicznej, jakość obsługi, sukcesy branżowe – to najczęstsze tematy, przy okazji których pojawiamy się w mediach. Zapraszamy na przegląd najnowszych informacji medialnych na temat naszej firmy.
W niedzielę, 7 kwietnia na kanale TVP Historia wystartował serial dokumentalny pt. "Historia kuchni polskiej". Współscenarzystą i narratorem tego fascynującego projektu jest profesor Jarosław Dumanowski – ceniony popularyzator wiedzy o dawnej kuchni. Nagrania odbyły się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.
- poradnikrestauratora.pl: Instytut Kulinarny Transgourmet zaprasza do odkrywania “Historii Kuchni Polskiej”
- restaurant-management.pl: Instytut Kulinarny Transgourmet zaprasza do odkrywania “Historii Kuchni Polskiej”
- Szef Kuchni: Historia kuchni polskiej w odcinkach
W dniach 17-19 kwietnia 2024 roku w Hali Milenium w Kołobrzegu odbędzie się kolejna edycja Targów Gastro Hotel. Wydarzenie, które co roku przyciąga liczne grono profesjonalistów z branży gastronomicznej i hotelarskiej przygotowało bogaty program szkoleń, prezentacji nowości branżowych oraz degustacji i pokazów kulinarnych. Pierwszy raz na Targach w Kołobrzegu zaprezentuje się Selgros HoReCa. Na stoisku firmy zaplanowano szereg atrakcji i specjalny 50 proc. rabat na zamówienia złożone w trakcie wydarzenia!
- powiat.kolobrzeg.pl: Zapraszamy na Targi Gastro Hotel
- kobieta.co.pl: Zapraszamy na Targi Gastro Hotel
- okkolobrzeg.pl: 17-19 kwietnia Targi Gastro-Hotel. Wstęp wolny (PROGRAM)
- horecatrends.pl: Selgros HoReCa zaprasza na Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu!
- poradnikrestauratora.pl: Selgros HoReCa zaprasza na Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu
- e-hotelarz.pl: Selgros HoReCa zaprasza na Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu!
- foodservice24.pl: Selgros HoReCa zaprasza na Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu
- e-restauracja.com: Selgros HoReCa zaprasza na Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu
- poradnikrestauratora.pl: Targi Gastro-Hotel w Kołobrzegu
Selgros z tytułem „Retailer of the Year 2023” w kategorii Hurtownicy i Dystrybutorzy. W dniach 9-10 kwietnia 2024 r. w hotelu DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre w Warszawie, odbyła się 15. edycja kongresu Poland and CEE Retail Summit, który organizowany jest przez firmę European Conferences United.
- przegladhandlowy.pl: Retail Summit 2024 za nami. Frisco.pl z tytułem „Retailer of the Year 2023”
W dniach 8-10 kwietnia 2024 roku w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle odbył się ogólnopolski finał konkursu Bitwa na drobiowe smaki 3. W zmaganiach wzięli udział półfinaliści, czyli zwycięzcy etapów regionalnych oraz zdobywcy "dzikich kart".
- szef-kuchni.com.pl: Bitwa na drobiowe smaki - finał
24 kwietnia odbędzie się wielki finał konkursu kulinarnego Chefs en Or – polska edycja. Tegoroczne eliminacje wymagały od uczniów szkół gastronomicznych kreatywności i umiejętnościach w przygotowywaniu dania z wątróbki drobiowej, wykorzystując dowolny owoc. Organizatorem wydarzenia jest Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa.
- poradnikrestauratora.pl: Chefs en Or – polska edycja – finał konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych
Źródło: https://www.szef-kuchni.com.pl/aktualnosci/ogolnopolski-turniej-kucharski
W dniach 12-13 marca br. odbył się finał VIII Ogólnopolskiego Turnieju Kucharskiego, który zgromadził uczniów ze szkół gastronomicznych z całej Polski. Sponsorem wydarzenia został Selgros. Uczestnicy mieli okazję wykorzystać swoją wiedzę i umiejętności w praktyce. Tematem przewodnim turnieju była wieprzowina i wieprzowe wyroby.
- Szef Kuchni: Ogólnopolski Turniej Kucharski
- restaurant-management.pl: Selgros wspiera młode talenty w Turnieju Kucharskim dla uczniów szkół gastronomicznych
- e-restauracja.com: Finał VIII Ogólnopolskiego Turnieju Kucharskiego
27 marca w Instytucie Kulinarnym Transgourmet do walki o Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego stanęło dziewięć dwuosobowych drużyn reprezentujących szkoły o profilu gastronomicznym z całej Polski. Młodzi adepci sztuki kulinarnej musieli wykazać się kreatywnością, oryginalnością smaku i estetyką podania. Jury w składzie: Jarosław Walczyk, Kurt Scheller, Robert Sowa, Teo Vafidis i Bartłomiej Gora oraz przedstawiciela Związku Polskie Mięso ocenili przygotowane dania i wyłonili laureatów konkursu.
- restaurant-management.pl: KULINARNY PUCHAR Polskiego Mięsa już za miesiąc!
- Szef Kuchni: Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa
- przeglad-gastronomiczny.pl: Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa już za miesiąc!
- newsgastro.pl: Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa już 27 marca!
- poradnikrestauratora.pl: Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa – zgłoszenia do 10 marca
- e-restauracja.com: Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa już za miesiąc!
- poradnikrestauratora.pl: Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa – zgłoszenia do 10 marca
- poradnikrestauratora.pl: Znamy finalistów konkursu Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa
- przeglad-gastronomiczny.pl: Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa – zakwalifikowane drużyny
- Szef Kuchni: Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa już wkrótce
- e-grajewo.pl: Wojewodzin. Julia i Artur zdobyli III miejsce!
- poradnikrestauratora.pl: Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa za nami
- restaurant-management.pl: Poznaliśmy laureatów II edycji konkursu Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego
- poradnikrestauratora.pl: Poznaliśmy laureatów II edycji konkursu Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa
- newsgastro.pl: Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego
Transgourmet i Selgros zapraszają uczniów szkół gastronomicznych do udziału w konkursie kulinarnym Chefs en Or - Polska Edycja. Tegoroczna rywalizacja skupi się na kreatywności i umiejętnościach w przygotowywaniu dania z wątróbki drobiowej, wykorzystując dowolny owoc. Na uczniów oraz szkoły gastronomiczne, z których się wywodzą czekają atrakcyjne nagrody!
- Szef Kuchni: Wyróżnij się smakiem!
- przeglad-gastronomiczny.pl: Zgłoszenia do konkursu „Chefs en Or – Polska edycja” do 29 marca
- poradnikrestauratora.pl: Chefs en Or dla uczniów szkół gastronomicznych – eliminacje online do 29 marca
Tysiące artykułów w promocyjnych cenach, najszerszy asortyment produktów z całego świata, najwyższej jakości mięso przygotowywane na miejscu, codzienne dostawy ryb i owoców morza oraz ponad 300 gatunków warzyw i owoców. Nowa hala Selgros w Lubinie robi ogromne wrażenie, a pierwsi klienci pojawili się w niej 14 marca o świcie!
- kobieta.co.pl: 14 marca o godz. 5 wielkie otwarcie hali Selgros w Lubinie!
- magazyn.elubin.pl: 14 marca o 5.00 wielkie otwarcie hali Selgros w Lubinie!
- poradnikhandlowca.com.pl: Selgros otworzył nową halę w Lubinie
- fakty.lca.pl: Hala Selgros w Lubinie już otwarta. Byliśmy na miejscu
- kobieta.co.pl: Hala Selgros w Lubinie już otwarta. Byliśmy na miejscu
- poradnikrestauratora.pl: Hala Selgros w Lubinie już otwarta
- lubin.pl: Otwarto nowy market w Lubinie
- Szef Kuchni: Selgros dla szefów wszystkich kuchni
- handelextra.pl: Hala Selgros w Lubinie już otwarta
- hurtidetal.pl: Hala Selgros w Lubinie już otwarta!
- magazyn.elubin.pl: Hala Selgros w Lubinie już otwarta! Byliśmy na miejscu!
- e-restauracja.com: Hala Selgros w Lubinie już otwarta
- wiadomoscihandlowe.pl: Selgros dobił do dwudziestu hal w Polsce. Jubileuszowy obiekt sieci już działa
- kobieta.co.pl: Tłumy na otwarciu Selgrosa w Lubinie. Zobacz zdjęcia!
- restaurant-management.pl: Hala Selgros w Lubinie już otwarta!
- bomega.pl: Selgros w Lubinie otwarty! [REKLAMA]
- bomega.pl: Otwarto nowy market w Lubinie | BOMEGA
- miedziowe.pl: Hala Selgros w Lubinie już otwarta!
- wiadomoscihandlowe.pl: Selgros otworzył 20. halę w Polsce. Zobacz, jak prezentuje się nowa placówka sieci
W środę, 7 lutego zakończyła się Olimpiada Kulinarna IKA 2024, największy i najstarszy międzynarodowy konkurs kulinarny na świecie, który odbywa się co cztery lata w Stuttgarcie. Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy, powołana przez OSSKiC wróciła do kraju z imponującym dorobkiem jednego złotego i dwóch srebrnych medali, zdobywając uznanie we wszystkich konkurencjach, w których startowała. Sponsorem polskiej kadry jest Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa, a miejscem treningów i przygotowań do Olimpiady był Instytut Kulinarny Transgourmet.
- poradnikrestauratora.pl: Polska Reprezentacja na Olimpiadzie Kulinarnej w Stuttgarcie. Nasi kucharze wracają z medalami
- newsgastro.pl: Polscy kucharze wrócili z medalami ze Stuttgartu
- restaurant-management.pl: Olimpiada Kulinarna w Stuttgarcie 2024. Polska reprezentacja wraca z medalami
30 stycznia o godzinie 5:00 z nowego magazynu Transgourmet Foodservice w Gliwicach ruszyły pierwsze dostawy do Klientów. Ogromna inwestycja to ponad 19 tys. m² powierzchni, 14 000 miejsc paletowych, 200 nowych miejsc pracy i łatwiejszy dostęp do pełnego asortymentu spożywczego i przemysłowego dla klientów gastronomicznych z południowej Polski. Uroczyste otwarcie magazynu odbyło się w piątek 1 marca, a części oficjalnej i przecięciu wstęgi towarzyszyły Targi Rozwiązań dla Gastronomii, które przyciągnęły restauratorów i przedstawicieli branży HoReCa.
- infogliwice.pl: Gliwice to miasto magazynów? Wyrastają jak grzyby po deszczu
- poradnikhandlowca.com.pl: Transgourmet Foodservice otworzył w Gliwicach nowy magazyn
- poradnikrestauratora.pl: Magazyn Transgourmet Foodservice w Gliwicach oficjalnie otwarty
- horecatrends.pl: Nowy projekt Transgourmet Foodservice wystartował na Śląsku
- restaurant-management.pl: Magazyn Transgourmet Foodservice w Gliwicach oficjalnie otwarty!
- europerspektywy.eu: Otwarcie Transgourmet Foodservice w Gliwicach
- przeglad-gastronomiczny.pl: Otwarcie nowego magazynu Transgourmet Foodservice w Gliwicach
- gliwiceonline.pl: Nowe oblicze Gliwic: ogromne centrum logistyczno-magazynowe już działa
- e-restauracja.com: Magazyn Transgourmet Foodservice w Gliwicach oficjalnie otwarty
Nowa kampania reklamowa Selgros pod hasłem „Dla szefów wszystkich kuchni” zaplanowana jest na 31 stycznia br. W tegorocznej edycji kampanii Selgros zaprezentujemy najważniejsze działy świeże, które wyróżniają firmę na polskim rynku, czyli owoce i warzywa, świeże mięso oraz ryby i owoce morza, a także działy cieszące się równie dużą popularnością, jak np. nabiał czy produkty z kuchni świata.
- dlahandlu.pl: Selgros w nowej kampanii promuje produkty świeże
- restaurant-management.pl: Nowa kampania reklamowa Selgros. “Dla szefów wszystkich kuchni”
- handelextra.pl: "Dla szefów wszystkich kuchni"
- kierunekspozywczy.pl: "Dla szefów wszystkich kuchni” – dziś premiera nowej kampanii reklamowej Selgros!
- marketingprzykawie.pl: Kampania reklamowa sklepów Selgros pod hasłem „Dla szefów wszystkich kuchni”
- portalmedialny.pl: Dla szefów wszystkich kuchni. Kampania reklamowa Selgros
- wirtualnemedia.pl: Selgros ruszył z nową kampanią "Dla szefów wszystkich kuchni"
- publicrelations.pl: Wystartowała najnowsza kampania Selgros przygotowana przez Brand New Galaxy
- poradnikrestauratora.pl: „Dla szefów wszystkich kuchni” – premiera nowej kampanii reklamowej Selgros
- e-restauracja.com: „Dla szefów wszystkich kuchni” –premiera nowej kampanii reklamowej Selgros
- mediarun.com: Selgros startuje z nową kampanią
Źródło: https://www.pgg.pl/strefa-korporacyjna/aktualnosci/1593/Nowa-nietuzinkowa-figura-sw-Barbary-w-odrestaurowanej-kapliczce-KWK-Sosnica
Dzięki współdziałaniu dyrekcji kopalni Sośnica, Transgourmet Polska, związku zawodowego i zarządów kilku firm odrestaurowano pamiątkową kapliczkę z figurą św. Barbary na nieczynnym już Polu Wschód w Gliwicach. Na specjalne zamówienie została wykonana nowa rzeźba – gdzie w 1917 roku na Polu Wschód, wydobyto pierwszą tonę węgla, a dzisiaj mieści się nowe Centrum Logistyczne Transgourmet Foodservice.
- nowygornik.pl: ODRESTAUROWANO PAMIĄTKOWĄ KAPLICZKĘ Z FIGURĄ ŚW. BARBARY
- dwakwadranse.pl: Niezwykła rzeźba św. Barbary w KWK Sośnica
Praktyczna wiedza, umiejętność współpracy i wysoka odporność na presję czasu – to cechy, którymi muszą wykazać się szefowie kuchni biorący udział w Olimpiadzie Kulinarnej IKA. Zbliżająca się edycja międzynarodowego konkursu odbędzie się 2-7 lutego w Stuttgarcie. Wezmą w niej udział kucharze z kilkudziesięciu krajów, w tym także Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy, która sukcesywnie przygotowuje się do wyjazdu w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.
- poradnikrestauratora.pl: Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy – ostatnie treningi przed Olimpiadą Kulinarną IKA 2024
- restaurant-management.pl: Olimpiada Kulinarna IKA 2024. Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy na ostatnich treningach
- przeglad-gastronomiczny.pl: Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy na ostatnich treningach przed Olimpiadą Kulinarną IKA 2024
- bezpiecznapodroz.org: Kulinarna Nawigacja – przygotowania do Olimpiady Kulinarnej
- bezpiecznapodroz.org: Kulinarna Nawigacja – Olimpiada
- newsgastro.pl: Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy w IKA 2024
Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa wierzy w biznes swoich klientów i wspiera ich na wielu płaszczyznach, co umożliwia przedsiębiorcom z branży gastronomicznej rozwijanie swojej działalności. Jednym z klientów Selgros HoReCa jest restauracja Ermitaż, która na mapie Krakowa funkcjonuje od 1996 roku. O obrazie gastronomii w latach 90., wyzwaniach związanych z prowadzeniem lokalu oraz sposobach na zdobycie zaufania gości rozmawiamy z Anną Szczebońską, właścicielką restauracji Ermitaż.
- restaurant-management.pl: Restauracja Ermitaż z Krakowa: ponad połowa pracowników jest z nami od lat 90.
Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa wierzy w biznes swoich Klientów i wspiera ich na wielu płaszczyznach, co umożliwia przedsiębiorcom z branży gastronomicznej rozwijanie swojej działalności. Jednym z Klientów Selgros HoReCa jest restauracja Lizawka z Poznania, która podbija podniebienia Gości już od 50 lat. O wyjątkowości dań z dziczyzny, współczesnych problemach w branży gastronomicznej oraz pomyśle na lokal otoczony zielenią rozmawiamy z Arturem Piotrowskim, właścicielem restauracji Lizawka.
- restaurant-management.pl: Restauracja Lizawka z Poznania: nasz lokal jest odskocznią od codzienności
- poradnikrestauratora.pl: Restauracja Lizawka z Poznania: Nasz lokal jest odskocznią od codzienności
- e-restauracja.com: Restauracja Lizawka z Poznania: nasz lokal jest odskocznią od codzienności
W dniach 23 i 24 grudnia Caritas zorganizowała ponad 90 spotkań wigilijnych dla osób w kryzysie bezdomności, ubogich i potrzebujących. W całej Polsce przygotowane zostały stoły z tradycyjnymi daniami wigilijnymi, a także paczki świąteczne dla ponad 22 tysięcy osób, które zasiądą do wspólnego odświętnego posiłku. Kolejny rok z rzędu partnerem strategicznym wydarzenia i fundatorem produktów był Selgros.
- siedlcesiedzieje.pl: Siedlce: Caritas organizuje spotkania wigilijne dla potrzebujących
- reporternews.pl: Wigilia dla potrzebujących
- bialystok.wyborcza.pl: Będą świąteczne paczki i wspólna wigilia. Dla samotnych, ubogich i potrzebujących
- niedziela.pl: Wigilia Caritas 2023 – by nikt nie czuł się samotny
- episkopat.pl: Wigilia Caritas 2023: Niech nikt nie czuje się samotny
- moj.powiat.pl: Wigilia Caritas 2023: Niech nikt nie czuje się samotny
- restaurant-management.pl: Caritas i Selgros po raz kolejny zapraszają potrzebujących do wigilijnego stołu!
- poradnikrestauratora.pl: Caritas i Selgros po raz kolejny zapraszają potrzebujących do wigilijnego stołu
- naszdziennik.pl: Wigilia Caritas 2023 – by nikt nie czuł się samotny
- razemztoba.pl: By nikt nie czuł się samotny
- zdrowie.co.pl: By nikt nie czuł się samotny
- tubasiedlec.pl: Caritas organizuje spotkania wigilijne dla potrzebujących
- legaartis.pl: Wigilia Caritas 2023 odbędzie się w 90 miastach
- lsi-lublin.pl: Wigilia Caritas
- nowy.plock.eu: SPOTKANIE WIGILIJNE CARITAS DLA 250 UBOGICH OSÓB
- caritas.pl: Wyjątkowa Wigilia seniorów na Okopowej
- portal.plocman.pl: Spotkanie wigilijne Caritas dla 250 ubogich osób – 23 grudnia 2023 r.
- caritas.pl: Podziękowania dla Darczyńców Biznesowych
- e-siedlce.com: Caritas organizuje spotkania wigilijne dla potrzebujących
- radiomaryja.pl: WIGILIA CARITAS 2023 – BY NIKT NIE CZUŁ SIĘ SAMOTNY
- gryfinska.pl: OPS Gryfino pomógł najbardziej potrzebującym
- gazetaolsztynska.pl: Spotkali się przy Wigilijnym stole
- niedziela.pl: Wigilia dla ubogich w Przemyślu
- wpoznaniu.pl: Wigilia Caritas na MTP. Największa taka w kraju
- naszglospoznanski.pl: Wigilia Caritas na MTP (ZDJĘCIA)
- misericors.org: Wigilia Caritas 2023 – by nikt nie czuł się samotny!
- podlasianin.com.pl: Wigilia w Caritasie z harcerzami i wolontariuszami
- przemyska.pl: Wigilia dla ubogich w Przemyślu
- nowodworski.info: Caritas Polska: Szerokie spektrum pomocy dla potrzebujących
Ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet, Bartosz Peter podpowiada, jak przyrządzić smaczne menu na imprezę, nie marnując żywności i nie ograniczając się w dużych zakupach.
- hurtidetal.pl: Duże zakupy i zero waste? To możliwe
Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa wierzy w biznes swoich klientów i wspiera ich na wielu płaszczyznach, co umożliwia przedsiębiorcom z branży gastronomicznej rozwijanie swojej działalności. Jednym z klientów Selgros Bytom jest restauracja Pod Drewnianym Bocianem, która działa w kilku lokalizacjach na Śląsku. O wyzwaniach branży gastronomicznej, zarządzaniu siecią restauracji oraz sposobami na wyróżnienie się pizzerii rozmawiamy z restauratorem Jakubem Ginko, właścicielem restauracji Pod Drewnianym Bocianem.
- restaurant-management.pl: Restauracja Pod Drewnianym Bocianem: dzisiaj jeden lokal to zdecydowanie za mało - Restaurant Management
Wielkimi krokami zbliża się Olimpiada Kulinarna IKA. W wydarzeniu, które odbędzie się w dniach 2-7 lutego 2024 roku w Stuttgarcie weźmie udział Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy pod przewodnictwem Bartosza Petera (kapitana drużyny seniorów i juniorów) oraz Sebastiana Krauzowicza (managera). Aktualnie w Instytucie Kulinarnym Transgourmet trwają intensywne przygotowania do kulinarnych zmagań.
- poradnikrestauratora.pl: Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy – przygotowania do Olimpiady Kulinarnej IKA 2024
- restaurant-management.pl: Trwają intensywne przygotowania Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy do Olimpiady Kulinarnej IKA 2024
- ppic.pl: OLIMPIADA KULINARNA IKA 2024
- przeglad-gastronomiczny.pl: Przygotowania Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy do Olimpiady Kulinarnej IKA 2024
- newsgastro.pl: Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy w IKA 202
Rozmowa z Rafałem Koziorzemskim, zwycięzcą międzynarodowego konkursu kulinarnego Transgourmet – Chefs en Or 2023, szefem kuchni i współwłaścicielem restauracji Fisherman finest food & wine w Sopocie.
- poradnikrestauratora.pl: Rafał Koziorzemski: Polska kuchnia na szczycie Europy
Prezes Zarządu Transgourmet Polska, Alexander Orlowski, otrzymał odznakę honorową „Za zasługi dla województwa wielkopolskiego”. Wyróżnienie zostało wręczone 4 grudnia 2023 br. podczas spotkania świątecznego w Hotelu Andersia w Poznaniu, którego organizatorami były BCC Loża Wielkopolska, Wielkopolska Izba Przemysłowo-Handlowa, Wielkopolski Klub Kapitału, AHK Polska oraz Polska Izba Gospodarcza Importerów, Eksporterów i Kooperacji.
- poradnikrestauratora.pl: Alexander Orlowski, prezes zarządu Transgourmet Polska, otrzymał honorową odznakę
29 stycznia 2024 roku nowy magazyn Transgourmet Foodservice w Gliwicach zrealizuje pierwsze dostawy. Magazyn będzie obsługiwał przede wszystkim aglomeracje śląską, krakowską i wrocławską, jednak zasięg jego działalności obejmie całą południową Polskę
- dlahandlu.pl: W Gliwicach rusza magazyn dużej sieci handlowej
- restaurant-management.pl: W Gliwicach powstaje nowe Centrum Logistyczno-Magazynowego Transgourmet Foodservice
- poradnikrestauratora.pl: W Gliwicach powstaje nowe Centrum Logistyczno-Magazynowego Transgourmet
Rozmowa z Bartoszem Peterem, ekspertem Instytutu Kulinarnego, kapitanem Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy.
Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa wierzy w biznes swoich Klientów i wspiera ich na wielu płaszczyznach, co umożliwia przedsiębiorcom z branży gastronomicznej rozwijanie swojej działalności. Jednym z Klientów Selgros HoReCa jest wrocławska restauracja Bella Storia. O inspiracjach kulinarnych, nietypowej historii lokalu, a także planach poszerzenia działalności, rozmawiamy z Joanną i Damianem Dardzikowskimi, właścicielami restauracji Bella Storia.
- restaurant-management.pl: Restauracja Bella Storia z Wrocławia: zaufanie gości zdobyliśmy ciężką pracą
- poradnikrestauratora.pl: Restauracja Bella Storia: Zaufanie gości zdobyliśmy ciężką pracą - Poradnik Restauratora
Wiedza, kreatywność, doskonała organizacja pracy i umiejętność optymalnego wykorzystania produktów - tymi cechami musieli wykazać się szefowie kuchni podczas międzynarodowego konkursu kulinarnego Chefs en Or, który odbył się 31 października w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Warszawie. Zmagania uczestników oceniało 13-osobowe jury. Tytuł "Kucharza ze złota" wywalczył reprezentant Polski - Rafał Koziorzemski!
- poradnikrestauratora.pl: Rafał Koziorzemski zwycięzcą międzynarodowego konkursu kulinarnego Transgourmet – Chefs en Or 2023
- restaurant-management.pl: Rafał Koziorzemski zwycięzcą międzynarodowego konkursu kulinarnego Transgourmet – Chefs en Or 2023!
- przeglad-gastronomiczny.pl: Rafał Koziorzemski zwycięzcą międzynarodowego konkursu kulinarnego Transgourmet – Chefs en Or 2023!
- kulinaria.trojmiasto.pl: Rafał Koziorzemski zwyciężył w prestiżowym konkursie
Zakończył się Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2023 – najważniejsze wydarzenie w pełni poświęcone branży HoReCa. Tegoroczna edycja odbyła się 24 października w Warszawskim Centrum EXPO XXI i przyciągnęła około 2 tysięcy uczestników. Na Kongresie obecni byliśmy jako Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa, zachwycając gości pokazami live cooking oraz przedstawiając plany rozwoju naszych obu kanałów sprzedaży.
- poradnikrestauratora.pl: Transgourmet Selgros HoReCa ponownie na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów
- restaurant-management.pl: Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa ponownie na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów!
- poradnikrestauratora.pl: Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów za nami
- papaja.pl: Za nami Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów.
- poradnikrestauratora.pl: Transgourmet i Selgros zapowiadają rozwój kanałów dystrybucji
- restaurant-management.pl: Transgourmet Foodservice i Selgros ogłaszają plany rozwoju na 30. Targach HORECA® w Krakowie [VIDEO]
Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa nawiązał współpracę z TipTip - prostą w obsłudze aplikacją dla kelnerów, opartą na systemie bezpiecznych transakcji płatniczych. Każda restauracja, która jest na co dzień obsługiwana przez Transgourmet i Selgros nie zapłaci prowizji za korzystanie z TipTip przez swoich kelnerów.
- poradnikrestauratora.pl: Transgourmet i Selgros HoReCa partnerem operatora aplikacji dla kelnerów
- restaurant-management.pl: Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa partnerem TipTip – operatora aplikacji dla kelnerów
Selgros Partnerem Generalnym 22. Poznań Maraton! Wielkie emocje szykują się nie tylko podczas 22. Poznań Maratonu. Wrażeń dostarczą również imprezy towarzyszące królewskiemu dystansowi - Pho3nix Kids Maraton oraz bieg Poznań Five, w którego obsadzie zobaczymy sławnych sportowców. Wśród nich czynnych wyczynowców oraz tych, którzy przeszli już na sportową emeryturę.
- poznan.pl: Gwiazdy na starcie Poznań Five
- maratonczyk.pl: Gwiazdy na starcie Poznań Five - 21.10.2023
- psb-biegi.com.pl: Gwiazdy na starcie Poznań Five
Chefs en Or po pandemicznej przerwie powraca w nowej odświeżonej formule. Do tej pory to prestiżowe wydarzenie kulinarne odbywało się we Francji. Gospodarzem tegorocznego finału będzie Polska. Już 31 października w Warszawie o zwycięstwo powalczą kucharze z Austrii, Francji, Hiszpanii, Niemiec, Polski, Rumunii i Szwajcarii.
- poradnikrestauratora.pl: Chefs en Or wielki powrót międzynarodowego konkursu kulinarnego Transgourmet
- restaurant-management.pl: Chefs en Or 2023 – wielki powrót międzynarodowego konkursu kulinarnego Transgourmet!
- poradnikrestauratora.pl: Znamy już dwóch uczestników Chefs en Or 2023
- poradnikrestauratora.pl: Rafał Koziorzemski wystartuje w Chefs en Or 2023
- poradnikrestauratora.pl: Kto zostanie „Kucharzem ze Złota”? Już jutro finał konkursu Transgourmet – Chefs en Or 2023!
- restaurant-management.pl: Kto zostanie „Kucharzem ze Złota”? Już jutro finał konkursu Transgourmet – Chefs en Or 2023!
Selgros od wielu lat jest Partnerem programu Spiżarnia Caritas. Od 2017 r. w ramach programu przekazano potrzebującym 28 tys. ton żywności z krótkim terminem przydatności do spożycia. Wartość uratowanych produktów to ok. 340 mln zł - poinformował Caritas Polska.
- wykluczeni.pl: Zamieniamy marnowanie na pomaganie
- portalsamorzadowy.pl: W ramach programu Spiżarnia Caritas przekazano potrzebującym 28 tys. ton żywności
- idziemy.pl: Zamieniamy marnowanie na pomaganie
- polskieradio24.pl: Spiżarnia Caritas. Do tej pory przekazano potrzebującym 28 tys. ton żywności
- caritas.pl: Zamieniamy marnowanie na pomaganie
- czestochowskie24.pl: Zamieniamy marnowanie na pomaganie
- fiat.fm: Zamieniamy marnowanie na pomaganie
- razemztoba.pl: „Zamieniamy marnowanie na pomaganie”
- caritaspoznan.pl: ZAMIENIAMY MARNOWANIE NA POMAGANIE
- misericors.org: Caritas Polska: zamieniamy marnowanie na pomaganie!
fot.: https://www.pogonszczecin.pl/newsy/20230929100226/final-ogolnopolskiego-turnieju-o-puchar-floriana-krygiera-2023-za-nami
Selgros Partnerem finału Ogólnopolskiego turnieju Pogoń Szczecin Football Schools o puchar Floriana Krygiera 2024. Miejscem zmagań młodych piłkarzy były boiska Centrum Szkolenia Dzieci i Młodzieży przy Stadionie Miejskim im. Floriana Krygiera. Event był zwieńczeniem dwóch turniejów eliminacyjnych Pogoń Szczecin Football Schools Cup 2023 oraz turnieju Zakończenie wakacji 2023, w których łącznie z finałem wzięło udział przeszło 1250 dzieci.
- pogonszczecin.pl: Finał Ogólnopolskiego turnieju o puchar Floriana Krygiera 2023 za nami
Selgros Partnerem Biegu Rembertowa! Nawet mocne porywy wiatru nie przeszkodziły uczestnikom XI Biegu Rembertowa – RUNbertów stworzyć w sobotę, 7 października porywającego widowiska. Przy silnych podmuchach powietrza nie było łatwo o rekordy życiowe, ale biegacze i biegaczki na krętych uliczkach dzielnicy dawali z siebie wszystko.
- sport.um.warszawa.pl: Celuj w rekordy 7 października podczas Biegu Rembertowa – RUNbertów!
- informator-stolicy.pl: 5 km przygody i radości: RUNbertów zaprasza do udziału w 11. edycji biegu
- azs.waw.pl: RUNBERTÓW PORYWAŁ, ALE TŁUMY
- sport.um.warszawa.pl: RUNbertów porwał tłumy
- maratonczyk.pl: RUNbertów porwał, ale tłumy - Rembertów 7.10.2023
Za nami konkurs kulinarny „Czas na rybę”! W zmaganiach wzięło udział 12 uczestników podzielonych na dwuosobowe zespoły. Nasi reprezentanci – Krzysztof Klimaszewski z Brasserie Selgros oraz Łukasz Wódz z Instytutu Kulinarnego Transgourmet – zajęli 2 miejsce. Serdecznie gratulujemy!
- poradnikrestauratora.pl: Czas na rybę! – znamy listę zawodników
- papaja.pl: Lista uczestników konkursu „Czas na rybę"
- newsgastro.pl: Finaliści „Czas na rybę!”
- e-restauracja.com: Konkurs kulinarny Czas na Rybę
- poradnikrestauratora.pl: Czas na rybę! za nami
Marki Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa swoimi działaniami nieustannie udowadniają, że są partnerami dla swoich Klientów, pomagając w rozwoju ich biznesu gastronomicznego oraz w rozwoju ich Pracowników. Dzięki przynależności do międzynarodowej grupy Transgourmet firma ma możliwość wzięcia udziału w projekcie szkoleniowym Talents United by Transgourmet, którego organizatorem jest austriacki oddział firmy.
- restaurant-management.pl: Start programu Talents United By Transgourmet – znamy polskiego uczestnika pierwszej edycji wydarzenia!
- poradnikrestauratora.pl: Znamy polskiego uczestnika pierwszej edycji programu Talents United By Transgourmet
- newsgastro.pl: Start programu Talents United By Transgourmet
- newsgastro.pl: Start programu Talents United By Transgourmet
fot. Region Dolny Śląsk NSZZ "Solidarność" https://www.tysol.pl/a109764-za-nami-31-bieg-solidarnosci
Selgros partnerem 31. edycji Biegu Solidarności we Wrocławiu, który jest ostatnim elementem obchodów 41. Rocznicy powstania Związku.
- gazetawroclawska.pl: 31. Bieg Solidarności we Wrocławiu - wielkie emocje i wspaniała rywalizacja
- tysol.pl: Za nami 31. Bieg Solidarności
Instytut Kulinarny Transgourmet przeprowadził pierwsze szkolenie poświęcone sędziowaniu podczas konkursów kulinarnych. W wydarzeniu, które odbyło się w dniach 21-22 sierpnia, wzięło udział 8 profesjonalistów z całej Polski. Celem warsztatów jest podniesienie kwalifikacji osób związanych z branżą HoReCa oraz ujednolicenie systemu oceny dań przygotowywanych podczas konkursów kulinarnych.
- restaurant-management.pl: W Instytucie Kulinarnym Transgourmet odbyła się pierwsza edycja szkolenia sędziowskiego
- poradnikrestauratora.pl: W Instytucie Kulinarnym Transgourmet pierwsza edycja szkolenia sędziowskiego
Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa wierzy w biznes swoich Klientów i wspiera ich na wielu płaszczyznach, co umożliwia przedsiębiorcom z branży gastronomicznej rozwijanie swojej działalności. Jednym z Klientów Selgros HoReCa jest łódzka restauracja Ramki. O pierwszych krokach w branży gastronomicznej, przepisie na sukces lokalu, a także współczesnych wyzwaniach w zarządzaniu firmą rozmawiali z Kamilem Piotrowskim - Managerem i Norbertem Szeferem - Szefem Kuchni Restauracji Ramki.
Źródło: http://poradnikrestauratora.pl/artykuly/narodowa-reprezentacja-polski-powolana-na-ika-culinary-olympics-2024/
Transgourmet i Selgros od lat wspierają rozwój branży gastronomicznej w Polsce nie tylko prowadząc szkolenia i współpracując z najlepszymi szefami kuchni z całego świata, ale także współpracując z OSSKiC oraz z Narodową Reprezentacją Polski Kucharzy udostępniając im przestrzeń Instytutu Kulinarnego oraz umożliwiając pracę na najlepszych produktach.
- poradnikrestauratora.pl: Narodowa reprezentacja Polski powołana na IKA Culinary Olympics 2024
Loterie jubileuszowe organizowane przez Selgros cieszą się wielkim zainteresowaniem Klientów. Nie inaczej było w tym roku, a pretekstem do wspólnej zabawy był jubileusz 26 lat obecności sieci na polskim rynku. W tegorocznej loterii do wygrania było łącznie aż 26 000 bonów towarowych, a 10 szczęśliwców mogło cieszyć się głównymi nagrodami - bonami o wartości aż 10 000 zł. Wszyscy zwycięzcy odebrali już swoje nagrody.
- horecatrends.pl: Laureaci „Wielkiej Loterii Selgros 26 lat na +” odebrali nagrody
- wiadomoscispozywcze.pl: Dziesiątki nagród w wielkiej loterii – Selgros świętuje 26 lat w Polsce
- poradnikrestauratora.pl: Laureaci „Wielkiej Loterii Selgros 26 lat na +” odebrali nagrody
Selgros wchodzi w świat elektromobilności. W ramach współpracy z polską firmą ChargeEuropa na parkingach wszystkich marketów Selgros w naszym kraju powstaną stacje ładowania.
- motoryzacja.interia.pl: Kolejna sieć wchodzi w elektromobilność. Ładowarki pod każdym sklepem
- gramwzielone.pl: Stacje ładowania ChargeEuropa w dużych marketach w całej Polsce
- elektromobilni.pl: Selgros wybuduje w Polsce sieć punktów ładowania pojazdów elektrycznych
- motopedia.otomoto.pl: Selgros wybuduje w Polsce sieć punktów ładowania pojazdów elektrycznych
- elektromobilnosc.cire.pl: Selgros wybuduje w Polsce sieć punktów ładowania pojazdów elektrycznych
- elektro.info.pl: Selgros wybuduje sieć punktów ładowania pojazdów elektrycznych
Kilkaset tysięcy ludzi, trzy dni pełnych radości i niezapomnianej atmosfery – to wszystko czeka na uczestników Pol’and’Rock Festival 2023, najpiękniejszego Festiwalu Świata, który odbędzie się w Czaplinku, w dniach 3-5 sierpnia. Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa zostali Partnerami Gastronomicznymi tego wyjątkowego wydarzenia.
- Restaurant Management: Transgourmet i Selgros Partnerem gastronomicznymPol’and’Rock Festival
- Poradnik Restauratora: Transgourmet i Selgros partnerem gastronomicznym Pol’and’Rock Festival
Przed nami drugie w tym sezonie zawody z cyklu LOTTO Triathlon Energy. Sezon zainaugurowaliśmy w Lublinie, teraz czas przenieść się na Pomorze, a dokładnie do Gniewina. Ściganie na dystansach 1/4 oraz 1/8 IM. Zawody odbędą się w niedzielę 30 lipca. Partnerem cyklu jest Transgourmet i Selgros.
- triathlonenergy.pl: Czas na ściganie w Gniewinie
W piątek, 14 lipca, odbyła się pierwsza edycja konkursu organizowanego przez Instytut Kulinarny Transgourmet. Mięsne Specjały Kuchni Polskiej to rywalizacja, które zwycięzca ma możliwość zmierzenia się z innymi zawodnikami podczas Kulinarnego Pucharu Polski.
- Szef Kuchni: Mięsne Specjały Kuchni Polskiej rozstrzygnięte
- Poradnik Restauratora: Mięsne Specjały Polskiej Kuchni za nami
- Przegląd Gastronomiczny: Wyniki konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni – Instytut Kulinarny Transgourmet”
Już 14 lipca Instytut Kulinarny Transgourmet po raz kolejny zamieni się w arenę zmagań profesjonalnych Kucharzy. Tego dnia odbędzie się finał konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni”. Zwycięzcy otrzymają nagrodę pieniężną, i nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2023 oraz bony towarowe Selgros. Wydarzenie jest organizowane przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa.
- Przegląd Gastronomiczny: Mięsne Specjały Polskiej Kuchni
Transgourmet Polska, operator hal Selgros, w sprawozdaniu finansowym za 2022 r. ujawnił swoje plany i pokazał wyniki finansowe.
Hale Selgros zyskują nowe systemy informatyczne. System operacyjny SAP wdrażany jest w całej grupie Transgourmet i zapewni lepsze planowanie zapasów, bardziej efektywne gospodarowanie zasobami i podniesienie poziomu obsługi klientów.
Firma Transgourmet pokazała wyniki finansowe za rok obrotowy 2022. Przychody urosły o ponad 16 proc. Firma zwiększyła też zysk operacyjny i zysk netto.
Instytut Kulinarny Transgourmet wprowadza nowość dla profesjonalistów w swojej bogatej ofercie szkoleń - szkolenie z przygotowywania i oceny dań konkursowych z międzynarodowymi standardami WORLDCHEFS®. Zapisy na szkolenie są już dostępne!
- Szef Kuchni: Szkolenia dla przyszłych sedziów kulinarnych
- papaja.pl: Szkolenie dla przyszłych sędziów kulinarnych
Aktualnie firma Transgourmet Polska, operator marek Transgourmet i Selgros jest w trakcie realizacji dwóch inwestycji.
Do końca czerwca profesjonalni kucharze mogą zgłosić swoją kandydaturę do pierwszego etapu konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni - Instytut Kulinarny Transgourmet”. Spośród wszystkich zgłoszeń jurorzy wybiorą 8 najlepszych dwuosobowych zespołów, które 14 lipca zmierzą się w finale. Zwycięzcy konkursu otrzymają nagrodę pieniężną oraz nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2023. Wydarzenie jest organizowane przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa.
- Szef Kuchni: Mięsne Specjały Kuchni Polskiej - nowy konkurs
Wielkimi krokami nadchodzi 14. edycja jedynej w Polsce trasy festiwalowej, czyli ŻYWIEC Męskie Granie 2023! To 14 koncertów w 7 miastach, topowi artysci, setki tysięcy fanów pod sceną i doskonała organizacja - to gwarancja rozrywki na najwyższym poziomie i pełnych emocji, letnich wieczorów. Po udanej zeszłorocznej współpracy po raz kolejny jesteśmy Partnerem gastronomicznym ŻYWIEC Męskie Granie 2023.
- Poradnik Restauratora: Transgourmet i Selgros Partnerem gastronomicznym Festiwalu Żywiec Męskie Granie 2023
- Poradnik Handlowca: Żywiec Męskie Granie zagrało w Poznaniu!
Znamy zwycięzców Finału konkursu kulinarnego dla Uczniów Szkół Gastronomicznych 13 czerwca w Instytucie Kulinarnym Trangourmet rywalizowali ze sobą przyszli szefowie kuchni. Zaprezentowali umiejętności na naprawdę wysokim poziomie - czekały na nich bowiem bardzo atrakcyjne nagrody.
- Restaurant Management: Za nami Wielki Finał Konkursu dla Uczniów... - Restaurant Management
- powiat-legionowski.pl: Konkurs kulinarny Les Chefs en Or 2023
- twojelegionowo.pl: Powiat Legionowo: Konkurs kulinarny Les Chefs en Or 2023
- Poradnik Restauratora: Za nami finał konkursu kulinarnego Transgourmet i Selgros dla uczniów szkół gastronomicznych
- Restaurant Management: Za nami finał Konkursu Kulinarnego Transgourmet i Selgros dla Uczniów Szkół Gastronomicznych
- Przegląd Gastronomiczny: Znamy laureatów Konkursu Kulinarnego dla Szkół Gastronomicznych!
Po pierwszym etapie konkursu organizowanego przez Transgourmet Foodservice i Selgros dla szkół gastronomicznych z całej Polski, nadszedł czas na emocjonujący finał. Przyszli szefowie kuchni zmierzą się już 13 czerwca w Instytucie Kulinarnym Transgourmet, a stawką są atrakcyjne nagrody zarówno dla finalistów konkursu, jak i dla szkół, które reprezentują.
- Poradnik Restauratora: Do kogo powędruje statuetka zwycięzcy i puchar dla szkoły?
Selgros po raz kolejny organizuje jubileuszową loterię. Z okazji 26-lecia obecności w Polsce firma ufundowała 26 tys. bonów towarowych oraz 10 nagród głównych.
- e-Konkursy.info: Loteria "Selgros 26 lat" - e-Konkursy.info
- Szef Kuchni: Wielka Loteria "26 lat na +" - Szef Kuchni
- Zgarniajto.pl: Loteria Selgros na 26 lat
- Infokonkursy.pl: Loteria 26 lat Selgros - nagroda 10.000 zł - Infokonkursy
- Dlahandlu.pl: Nagrody czekają w Wielkiej Loterii Selgros
- Portalspożywczy.pl: Selgros ma 26 lat w Polsce. Loteria z okazji jubileuszu
- Gospodarka.sos.pl: Selgros walczy o klientów i sprzedaż. Firma organizuje loterię dla klientów
- Restaurant-Management.pl: Atrakcyjne nagrody czekają na Klientów w Wielkiej Loterii Selgros „26 lat na +”!
Zaangażowanie Selgros w lokalne i ogólnopolskie akcje społeczne zostało docenione! Przedsiębiorstwo, które swoją siedzibę ma w Poznaniu, zostało wyróżnione tytułem „Firma o Złotym Sercu”. Tę wyjątkową nagrodę, Prezydent Miasta Poznania – Jacek Jaśkowiak, wręczył firmie 23 maja, podczas uroczystej gali z okazji ogłoszenia wyników rankingu Złota Setka Wielkopolski.
- Hurt i Detal: Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania
- Poznan.tvp.pl: Wybrano najlepsze wielkopolskie firmy (tvp.pl)
- Restaurant-management.pl: Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania
- Foodservice24.pl: Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania - Wydarzenia - branżowe
- Horecatrends.pl: Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania (horecatrends.pl)
- Gospodarka.sos.pl: Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania
- Hurt i Detal: Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania
- Przegląd Gastronomiczny: Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania
Instytut Kulinarny Transgourmet wyróżniony! W trakcie Gali Jubileuszy – 30-lecia Poradnika Handlowca, 100-lecia Handlowca oraz 24-lecia Poradnika Restauratora statuetkami Hermesów Kulinarnych wyróżnieni zostali restauratorzy, Szefowie Kuchni, a także przedstawiciele środowiska HoReCa i FMCG, którzy mają największy wpływ na rozwój branży. Instytut otrzymał Hermesa za profesjonalną organizację szkoleń i warsztatów kulinarnych dla Kucharzy i Szefów Kuchni.
- Poradnik Restauratora: Hermesy Kulinarne 2023 wręczone
Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa wierzą w biznes swoich Klientów i wspierają ich na wielu płaszczyznach, co pozwala przedsiębiorcom z branży gastronomicznej na rozwój działalności. Jednym z Klientów Transgourmet Foodservice jest Grupa Secret Garden, sieć kantyn działająca w Wielkopolsce. O wyzwaniach stojących przed branżą gastronomiczną i roli stabilnego dostawcy produktów w prowadzeniu biznesu rozmawiamy z Łukaszem Pelowskim, Dyrektorem Generalnym Secret Garden.
- Restaurant Management: Grupa Secret Garden: partnerskie relacje z dostawcą kluczem do stabilnej działalności
Restaurant Management: Wierzymy w Twój biznes! Zobacz reklamę Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa